Info : Opgelet voor pogingen tot phishing via sms'en en mails die in naam van de RJV circuleren

In deze periode waarin het vakantiegeld betaald wordt, waarschuwt de RJV de mensen die frauduleuze sms’en en mails in naam van de instelling ontvangen. De RJV heeft het nodige gedaan om de valse sites te blokkeren maar er kunnen nog altijd sms’en met nieuwe links circuleren. We vragen aan de bestemmelingen van het bericht om nooit op de link in de sms te klikken.

De RJV waarschuwt voor frauduleuze sms'en en e-mails die momenteel in omloop zijn. In de sms of e-mail wordt gevraagd uw rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse website van de RJV. Hierbij wordt ook gevraagd uw DIGIPASS te gebruiken. Klik nooit op deze link die u ontvangt via sms! De RJV stuurt nooit sms-berichten en vraagt nooit om uw DIGIPASS te gebruiken.

De link leidt naar een valse RJV-website. Als een persoon u opbelt om uw persoonlijke gegevens op te vragen en om uw DIGIPASS te gebruiken, doe dit dan zeker niet!

Als u uw rekeningnummer wil meedelen of wijzigen, gebruik dan de online toepassing mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website  www.rjv.fgov.be / www.rjv.be

Voorbeelden van valse websites / berichten

Phishing April 2021 sms   Phishing April 2021 websitePhishing Avril 2021 website NL

Mijn vakantierekening: uw onlinedienst is vernieuwd

Mijn vakantierekening afbeeldingU bent arbeider of niet-zelfstandige kunstenaar? De onlinedienst 'Mijn vakantierekening' is gemaakt voor u!

U wenst het bedrag van uw vakantiegeld te weten te komen? Weten wanneer het gestort zal worden? Uw rekeningnummer invoeren  of het  ingevoerde nummer controleren/wijzigen? Het aantal vakantiedagen kennen waarop u recht heeft? Dankzij 'Mijn vakantierekening' vindt u onmiddellijk alle antwoorden op uw vragen.

In uw gepersonaliseerde ruimte kunt u ook een correspondentieadres meedelen of attesten downloaden. Snel en eenvoudig!

Log in op 'Mijn vakantierekening' om het even wanneer, om het even waar, ... en op een veilige manier!

Logo CSAM itsmeAls arbeider en niet-zelfstandige kunstenaar kan u toegang hebben tot de onlinedienst op om het even welke drager (PC, tablet en smartphone). Zoals voor de andere toepassingen MyMinfin of MyPension volstaat het om ofwel in te loggen via de  itsme®-app, ofwel met een eID-kaartlezer of een beveiligingscode op de smartphone. Eenvoudig, snel en veilig!

Een globaal zicht op uw vakantiegeld, betalingsdatum, aantal vakantiedagen

Eens u geïdentificeerd bent op 'Mijn vakantierekening', zal u een globaal zicht hebben op uw vakantierechten op de homepage (bedrag, betalingsdatum, vakantiedagen, bankrekeningnummer, documenten).

Mijn vakantierekening - screen Home

(Klik op de afbeelding om die te vergroten)

Door te klikken op de gegevens zal u een gedetailleerd overzicht hebben van de berekening van het vakantiegeld alsook een samenvatting van uw prestaties bij een werkgever en van de lonen die in aanmerking genomen worden om uw vakantierechten te berekenen.

Mijn vakantierekening - screen vakantiegeld Mijn vakantierekening - screen prestatie

(Klik op de afbeeldingen op te vergroten)

Voer snel en onmiddellijk uw rekeningnummer in of pas het aan

Om uw vakantiegeld te ontvangen, moeten de vakantiefondsen absoluut uw rekeningnummer kennen. Voer het nummer in of pas het aan op 'Mijn vakantierekening'. Het zal onmiddellijk in aanmerking genomen worden om uw vakantiegeld binnen de vastgestelde termijn te storten.

U bent verhuisd en u heeft nog geen stappen ondernomen om uw adres bij de gemeente te wijzigen?  U vertrekt naar het buitenland? Voer een correspondentieadres in om uw briefwisseling verder te ontvangen.

Mijn vakantierekening - screen données personnelles

(Klik op de afbeelding om die te vergroten)

Download in één klik uw attesten

U hoeft niet te wachten op de post om een vakantieattest, een rekeninguittreksel of een fiscale fiche te hebben. Download ze rechtstreeks in het menu 'Documenten'. U kan ook de attesten bewaren in elektronisch formaat op uw PC of de attesten afprinten.

Vindt u een brief die u van een vakantiefonds gekregen hebt, niet meer terug? Vind alle, met de vakantiefondsen uitgewisselde correpondentie in elektronisch formaat terug.

Mijn vakantierekening - screen correspondance

(Klik op de afbeelding om die te vergroten)

Hulp nodig?
  • In geval van een probleem met de app itsme, contacteer itsme®.
  • In geval van problemen om in te loggen op de toepassing 'Mijn vakantierekening', contacteer Eranova op het nummer 02 511 51 51.
Nuttige links
My e-Box logo paperasse

Om uw vakantieattesten, uw rekeninguittreksels, fiscale fiches...of uw documenten van de RVA, van de FOD Financiën, enz. gemakkelijk terug te vinden, activeer uw account My e-Box. Zo heeft u waar en wanneer u maar wil toegang tot uw documenten op uw smartphone of computer!

Meer te weten komen...